Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Hogyan károsíthatja a cukor az egészségedet, és mit tehetsz ellene?

Szerző:
Szabó Anna
A tudósok rájöttek, hogy a cukor nem olyan veszélyes az egészségünkre, mint azt gondoljuk. Sőt mi több, egy kis cukor szükséges ahhoz, hogy a testünk megfelelően működjön, ám valljuk be, gyakran túlzásba visszük a csokoládét, a süteményeket, és egyéb finom desszerteket. Ennek eredményeként felszedünk pár kilót, korai ráncaink, pattanásaink és súlyosabb egészségügyi problémáink lesznek.

Ha valóban le kell csökkented a cukorfogyasztást, megmutatjuk, hogyan csináld. Ám először ismerd meg a cukorral kapcsolatos mítoszokat, amelyek könnyen összezavarhatnak.

4. Ne légy ideges

A stressz gyakran az oka annak, hogy édességet akarunk enni. A szerotonin, a magnézium és a B-vitamin segít a stressz kezelésében. Ha észreveszed, hogy mindig eszel, amikor ideges vagy, akkor látogass el az orvoshoz, aki megmondja, hogy mely elemekre van szüksége a szervezetednek.

A bab és a hüvelyesek sok magnéziumot tartalmaznak (különösen a földimogyoró és a szója). A diófélékben (mogyoró, fenyőmag), a tenger gyümölcseiben és a marhamájban található a legtöbb B-vitamin. Azt is megpróbálhatod, hogy relaxálsz, amilyen gyakran csak lehet.
 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL