Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Íme, az 5 legjobb élelmiszer az immunrendszer erősítéséért a koronavírus járvány alatt

Szerző:
Szabó Anna
Mi lehet a cél a koronavírus idején? Elkerülni a megbetegedést. Nos, a védekezés legjobb módja a megelőzés. A jó táplálkozás - testmozgással és elegendő alvással együtt - a legfontosabb, hogy karbantarthasd a testedet, így az képes lehet a leküzdeni kórokozókat.

Alapvető tápanyagok az immunrendszer támogatásához

Bizonyos vitaminok és ásványi anyagok elengedhetetlenek az egészséges immunrendszer fenntartásához, a szervezet védekezéséhez a vírusok és baktériumok ellen. Nélkülük a test hajlamosabb a megbetegedésre. Az alapvető tápanyagok a következők:

• A vitamin
• B vitamin
• C vitamin
• D vitamin
• E vitamin
• Cink
• Szelén
 

Fokhagyma

A fokhagyma számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek az immunrendszer számára. Ráadásul van bennük egy allicin nevű vegyület, amely hatékony fegyver lehet a baktériumok és a vírusok ellen. Az egyik tanulmány szerint a fokhagyma-kivonatot szedő emberek kevesebb, mint a fele fázott meg, mint azok, akik nem szedték. Nem nehéz olyan recepteket találni, amelyek fokhagymát használnak, de nyersen is fogyaszthatod. Adj hozzá friss fokhagymát a salátaöntetekhez, mártásokhoz és pácokhoz.
 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL