.
Glutén
A glutén gliadinból áll, ami egy fehérje, és ez a fehérje idegen az emberi szervezet számára. Emiatt a pajzsmirigy állandóan azt érzékeli, hogy a testedet valami veszély fenyegeti, amikor glutént tartalmazó ételt fogyasztasz. A pajzsmirigy termel egy enzimet, ami hasonló a gliadinhoz, ennek a neve a transzglutamináz, és amíg a szervezeted megemészti a glutént, az immunrendszered ezzel váltja ki a támadást. Ha autoimmun pajzsmirigybetegségben szenvedsz, akkor érdemes coeliakia és glutén intolerancia szűrést végezni.
OLVASS TOVÁBB!
Influenza vagy nátha? Segítünk a megkülönböztetésben!
A légúti megbetegedések száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben....
KÖZÉRZETKímélő gondoskodás az Eucerin tanácsai alapján
Bőrproblémák: szárazság, ekcéma, hiperpigmentáció, öregedésgátlás....
KÖZÉRZETMinden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
A stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
KÖZÉRZETOmega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK