KÖZÉRZET

Valóban segíthet a fogyásban a hideg zuhany? – Ismerd meg pozitív hatásait!

Sokakat még a hideg zuhany gondolatától is kirázza a hideg. Főleg télen ijesztő erre gondolni, ám ha meg akarsz szabadulni néhány kilótól, érdemes fontolóra venni a hideg vízzel való zuhanyzást, mert számos pozitív hatása van a fogyás mellett.

Mindez a barna zsírszövettel kapcsolatos. A normál (vagy fehér) zsíroktól eltérően, amelyek nehezen égethetők el és hajlamosak a testünkben felhalmozódni (nem kívánt súlynövekedést okozva), a barna zsír sokkal több mitokondriumot tartalmaz. A mitokondrium kicsi sejtszerkezet, amely kalóriát éget és üzemanyaggá alakítják őket a testünkben. A mitokondriumok aktiválódnak a barna zsírban, amikor hideg körülmények között - például hideg zuhany alatt - szükségünk van a testhőmérséklet szabályozására. Szerencsére nem kell túl sokáig állni a víz alatt ahhoz, hogy barna zsírja elkezdjen dolgozni.

Nyugodj meg, ez nem egy trükk arra, hogyan jégkockává változtassunk. Mivel a hideg erőteljesen aktiválja a zsírokat, egyes kutatók szerint a mérsékelt hideg alkalmazható terápiás célokra is. Ha továbbra sem vagy hajlandó belépni a hideg zuhany alá, akkor tudd, hogy a kutatás azt is megállapította, hogy napi két órán keresztül 18 fokos helyen való tartózkodás elősegíti a fogyást.

Ha úgy döntesz, hogy a hideg zuhany módszer mellett döntesz, akkor felsoroljuk néhány további előnyét, hogy még inkább kedvet kapj hozzá:

• Hamarabb felébredsz tőle (nyilvánvaló okokból).
• A viszkető bőr megnyugtatására alkalmas
• A vérkeringést és a véráramlást fokozza, ami csökkentheti a gyulladást és megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségeket (és egészséges ragyogást kölcsönöz a bőrödnek és a hajadnak!).
• Relaxálja az izmokat az edzés utáni fájdalom csökkentésével.

Mindez megér néhány kellemetlen percet a zuhany alatt tölteni, igaz? Nos, legalább ha más nem is motivál, néhány kilótól biztosan megszabadulhatsz a hideg víz segítségével.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL