Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Vitaminok és nyomelemek, amikre szükséged van a 20-as, 30-as, 40-es, 50-es és 60-as éveid során

Szerző:
Szabó Anna
Az egészséges életmódnak kulcsszerepe van a szépségben, és abban, hogy bármelyik életkori szakaszban jól érezd magad. Butaság lenne azt mondani, hogy fiatalkorodban kevesebb vitaminra és mikrotápanyagra lenne szükséged, mint később. A testednek mindig szüksége van rájuk, de nem mindig ugyanarra, és ezekről a variációkról jó, ha tudsz.

A következő listában felsoroljuk, hogy életkorodból adódóan milyen tápanyagokra van szükséged, hogy még inkább az igényeidhez igazíthasd az étrendedet.

50+

Életed ezen évtizedében egyre nehezebb felvenni a harcot a ráncokkal, de egészségedre a kiegyensúlyozott táplálkozással még mindig odafigyelhetsz. Szedj hát kalciumot és D-vitamint a csontjaidért, a szíved védelmében pedig fogyassz omega3 zsírsav tartalmú ételeket. Az idegrendszerre a magnézium és a B-vitaminok, főleg a B12 van jó hatással. Antioxidáns mivoltuk miatt szedhetsz C- és E-vitamint, a látásod épségének megőrzése érdekében pedig A-vitamint. A koenzim Q10 még mindig segít a bőrnek ruganyosnak maradni.
 

közérzet egészség vitaminok
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL