{KEPGALERIA}
A szervezet a D-vitamin egy részéhez a napfény segítségéve jut hozzá, mivel a testünk ultraibolya sugárzás hatására bizonyos előanyagokból képes D-vitamint előállítani. A másik részére egyes táplálékok bevitelével tehetünk szert. Ilyen élelmiszer lehet például néhány halfajta, a máj, a tej, valamint a tojássárgája.
Ez a vitamin részt vehet a kalcium- és a foszforanyagcserében, hozzájárulhat a csontok és a fogak egészséges fejlődéséhez, valamint a segítségünkre lehet a csontritkulás megelőzéséért vívott harcban, törések esetén pedig közreműködhet a gyógyulásban.
Emellett szerepet játszhat az immunrendszer megfelelő működésében és támogathatja testünk természetes védekezőképességét.
OLVASS TOVÁBB!
Omega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
KÖZÉRZETEz a 6 hétköznapi szokásod rémálmokat okoz a fogorvosnak
Naponta kétszer fogat mosol, időnként fogselymet használsz, és azt hiszed, ezzel minden rendben van? Tévedsz, mert sajnos számos mindennap...
KÖZÉRZETFogszabályozás ár – ennyibe kerül a fogszabályozás manapság
Bár sokszor úgy érezzük, hogy a tökéletes mosoly ára szinte minden pénzt megér, itt az ideje, hogy beszéljünk a költségekről....
Mi a különbség a szemvizsgálat és a látásvizsgálat között?
A köznyelvben gyakran egymás szinonimájaként használjuk, ám a szemvizsgálat és a látásvizsgálat nem ugyanaz. Szemünk egészsége érd...
KÖZÉRZETNyomkodjuk-e a pattanásokat? A La Roche-Posay inkább a hámlasztásban hisz!
A pattanások nyomkodása valós probléma, főleg akkor, ha a tükör előtt állva nem tudsz ellenállni a kísértésnek....
KÖZÉRZETNyári nyomás, őszi nyugi: a pihenés is lehet kimerítő?
Sok ember számára a nyár a boldogság és a kikapcsolódás időszaka. Napsütés, nyaralás, élmények – mindez egyesek számára örömte...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK