LELKIPATIKA

13 dolog, amit nem tudtál a füstölőkről, pedig biztos te is rendszeresen használod

A füstölők már az ókor óta és napjainkban is az egész világon a vallásos és mágikus szertartások szerves részét képezték. Rengeteg babona és hiedelem köthető hozzájuk. Azon kívül, hogy szereted az illatát, meg jó közérzetet is biztosít, tudsz más egyéb okáról, amiért meggyújtod? És mit tudsz a füstölőceremóniáról vagy a mágikus hatásairól? Ez a 13 dolog, majd minden tekintetben felvilágosít téged!

{KEPGALERIA}

Japánban a teaceremóniához hasonlóan a füstölőpálcák használata is a komplett művészet. A tömjén égetése is ünnepélyes ceremónia, áldozat Buddhának és az isteneknek.
A nyugaton nem igazán ismert koh-do, amit füstölőszertartásnak fordítanak, valójában az első művészeti forma, amit a gésáknak oktattak, ezt követte a teaceremónia, a költészet, majd a hangszeres művészet.
A füstölőceremónia körül különféle iskolák alakultak.  A témáról írt korabeli művek rendkívül óvatosan tárgyalják e művészet fortélyait, mivel a mesterek nem szívesen tárták fel titkaikat. Csak gondosan kiválasztott tanítványaikra bízták, és szavakban adták tovább.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL