Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
LELKIPATIKA

Hogyan találhatod meg magadban a benned rejlő istennő-őstípust?

Szerző:
Szabó Anna
Az életutadon számos esetben feltűnnek az istennő-archetípusok. Ahogy nőként próbálod felvenni a kapcsolatot a valódi önmagaddal, ellenállsz a társadalom elvárásainak, az önkorlátozó gondolatoknak, a megszokott mintázatoknak és külső nyomásnak. Gyönyörű, költői módja az önmegismerésnek és a női energiák felfedezésének.

Egy híres pszichiáter, Jung jegyezte le először az archetípusok jelentőségét a pszichés folyamatok elemzése során. Az archetípusok olyan közös tulajdonságok, amelyek alapján bizonyos személyek egy csoportba tartoznak. Jung volt az első, aki a mitológiára is az irodalomra vetítve tanulmányozta az őstípusokat.
Hogyan ismerhető meg az egyén az istennő-archetípusok segítségével?

Napjainkban megfigyelhető, hogy a nők egyre inkább megtalálják a hangjukat és erejüket, ez pedig az élet minden területére befolyással van. Ennek megértése nem csupán egy belső utazás: tudatosan meg kell ismernünk a társadalomra gyakorolt hatásait is.

Az egyén szempontjából remek módszernek bizonyulhat az istennő archetípusok tanulmányozása a bennünk rejlő nőiesség, egyensúly, erősségek és kihívások megismerése során.

A 6 görög istennő-őstípus:
 

2. Athéné, a harc istennője

Athéné, a harc és bölcsesség istennője, Athén védelmezője, Zeusz kedvenc gyermeke. Ő látta el az otthoni feladatokat békeidőben, háború alatt pedig a stratégia felelőse volt. A kreatív spiritualitás és intellektualitás szimbóluma, az ő nyomán jött létre a színház, a filozófia, a politikai intézmények és a művészetek.

A testének létezését viszont már-már tagadják. Sok réteg páncélzatban született, amellyel a férfiaknak azt üzente, maradjanak tőle távol. Ennek ellenére, minden „barátja” hős férfi volt.
Athéné őstípusa logikus és pragmatikus gondolkodású nőkre jellemző. Jól irányítja az érzéseit még konfliktushelyzetben is. Sosem ragadják el az érzelmek.

Ha felismered magadban Athéné jellegzetességeit, vagy azoknak a hiányát, segít megérteni, miért úgy kezeled a veszekedést és a nézeteltérést, ahogy.
 

lelkipatika istennő
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL