LELKIPATIKA

Samsara körforgása: Reinkarnáció és a lélek megvilágosodása

A három megkérdőjelezhetetlen igazság az emberi életben és a földi természetben az, hogy megszületünk, élünk és meghalunk, vagyis mindannyian bizonyosan eltávozunk innen egy napon. Sok ember az életet és a halált is tapasztalatokként élik meg, számukra a Samsara Kerék nagyszerű betekintést enged a spirituális fejlődésükbe, ha a Földön testesültek meg. Ismerjük hát meg!

A különböző egyének és kultúrák eltérő értelmet kerestek a halál mögött, ilyen elképzelések például a körforgásos szerkezet, általában az örökkévalóságba folytatódóan, vagy a tudatosság és létezés vége, elfogadva, hogy ezután nincs semmi sem. 

A buddhizmus és hinduizmus a huszadik század második felében jutott el a nyugati emberekhez is, kifejezve a halál és az élet körforgását, ami tulajdonképpen az újjászületés elmélete. Az ötlet a reinkarnációhoz és a karmához hasonló, azt fejezi ki, hogy az egyénnek, aki a jelenben valamilyen tapasztalatot él át, már több különböző élete is volt a múltban.

A Samsara Körforgással kapcsolatos elméleteknek különféle neveik is vannak, közülük az egyik legizgalmasabb megfelelő a Visszatérés vagy Hatás és Ellenhatás Törvénye, ahol felelősséggel tartozunk a cselekedeteink hatásáért más emberekre és a világra. Bármilyen jelenség, cselekedet vagy folyamat következményekkel jár és zavart okoz, melyet az adott léleknek magába kell fogadnia és rendbe kell hoznia. 

Mi a Samsara Kerék?

Ez valójában a Samsara Kerék: reinkarnációk körforgása, amely lehetővé teszi a lelkeknek, hogy ténylegesen átéljenek mindenféle pozitív és negatív élményt például hatalmat, gazdagságot, szegénységet, betegséget és egészséget az élet különböző nézőpontjaiból. 

Minden egyes lehetőséggel gyarapítja a tudását a lélek és közelebb kerül az igazsághoz, Istenhez, vagy az úgynevezett Magasabb Énhez. Az elmélet ismeretében képesek leszünk megvizsgálni a saját életünket, hogy a belső univerzum mélyére hatoljunk. Felfedezhetjük, hogy az életünkben előforduló szituációk közül melyik lesz karma, és esélyt kapunk a lelkünk jellemvonásainak fejlesztésére, a megmentésére, hogy a nehézségeket a szövetségeseinkké tegyük. A bonyodalmak gyakran azonos forrásból származnak, és meghatározott minta szerint jelentkeznek az életeinkben. 

Az önbecsülés példája

Remek példa erre az önbecsülés. A lelkünknek sokat kell dolgoznia az önérzetén, végül pedig féltékennyé és megbízhatatlanná válhat. Ezután olyan családban fog születni a lélek, ahol nem támogatják az önértékelését, elköteleződik egy pusztító kapcsolatban, miközben folyamatosan ugyan azokon az érzelmi sémákon megy keresztül.

Ezek a körülmények közvetlenül befolyásolják az anyagi lét minden területét, a munkát, a szerelmet, a családot, a társadalmi kapcsolatokat, hogy újabb lehetőségeket adjanak a léleknek az erősödésre a problémákon keresztül. Mindez anélkül történik, hogy egyáltalán észre vennénk, hogy a frusztrációt okozó dolgok eredete mindig megegyezik. Az alkotó elemek sorrendjétől függetlenül a végeredmény sosem fog változni. 

Samsara létezése más bolygókon 

A paranormális események szakértői szerint rengeteg lakott bolygó, életforma és evolúciós szint létezik ebben az Univerzumban. A csillagokat irányító törvények is közvetlenül a Samsarához kapcsolódnak. Bizonyos felemelkedett bolygók képesek eljuttatni a világosságba, vagy felszabadíthatják a Karmikus Törvényt. Feltevések szerint számos bolygó már a Szeretet Törvénye szerint él, és léteznek olyan törvények is, amelyeket mi el sem tudunk képzelni.


Ezeket a helyeket nem birtokolja a Samsara Körforgása, mert a lakói már elérték a tiszta tudatosság magas szintjét. Különböző égitestek, melyeknek erősebbek az energiái, de primitívebb életformák otthonaként szolgálnak remek tanulási lehetőséget biztosítanak születésen és újjászületésen keresztül.

 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL