2db zöldcitrom
260g liszt
Só
2,5tk sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
80ml olaj
200g citromos joghurt
50ml citruslé
1. Mosd meg meleg folyó vízben a zöldcitromokat, töröld szárazra, a héját reszeld le, majd szeld fel 6-6 vékony szeletre.
2. A lisztet keverd el a sütőporral, egy csipet sóval valamint a reszelt citromhéjjal.
3. A vaníliás cukrot, a sima cukrot és a tojást kézi robotgéppel verd fel habosra. Add hozzá az olajat, a joghurtot és a citruslét. Egy spatulával dolgozd össze a lisztes száraz keverékkel.
4. Egy 12db-os muffinsütőt bélelj ki muffinpapírral, töltsd meg háromnegyedig a masszával, a tetejére tegyél egy-egy citromkarikát.
5. Süsd ki a tésztát 180ºC-ra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt. Ha kisült, tedd félre hűlni.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK