4 tojás
100g cukor
Só
80g liszt
60g darált mogyoró
1tk őrölt fahéj
1 rúd vanília
500ml tej
1ek cukor
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
200g marcipánmassza
240g vaj
4db nagyobb banán
6ek narancslé
1ek kakaópor
1. Az egész tojásokat, és a cukrot egy csipet sóval keverd krémesre. A lisztet, mogyorót és fahéjat keverd össze, majd dolgozd bele a cukros-tojásos masszádba. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 10-12 percig.
2. A vaníliarudat vágd félbe hosszában, és egy késhegyével kapard ki belőle a magokat. 450ml tejjel főzd fel. A megmaradt tejet keverd el a pudingporral, majd add hozzá a tojássárgáját, és egy evőkanál cukrot. Add a vaníliás tejhez és állandó keverés mellett forrald fel.
3. A marcipánt nagy lyukú sajtreszelőn reszeld le, vágj kockára 200g vajat, majd dolgozd el a forró pudingban. Ha egynemű a krémed, tedd hűvös helyre 1 órán át pihenni.
4. A banánt hámozd meg, majd hosszában vágd félbe. Egy lábosban 20g felforrósított vajon mindkét oldalát süsd arany barnára. A kisült banánokat tedd tányérra hűlni.
5. A kihűlt tésztát vágd félbe. Tedd sorban rá a sült banánt, a vaníliás krém felét.
6. Helyezd rá a második réteg tésztát, locsold meg narancslével, és simítsd el rajta a maradék vaníliáskrémet. A tetejét szórd meg kakaóporral.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK