Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Banános-kakaós keksz

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
3 tojásfehérje
15 dkg darált dió
3 ek. méz
csipet só

A krémhez:
2 ek. víz
1 ek. kakaó
3 tojássárgája
4 dkg vaj
fél banán

 

Elkészítése:

A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a darált diót és a mézet. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanálnyi halmokat rakunk, melyeket kanállal kerek lapokká formázunk. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük (nekem gázsütőm van) 10 percig hármas fokozaton, 20-25 percig pedig a legkisebb fokozaton sütjük-szárítjuk.

Közben elkészítjük a krémet: két evőkanálnyi vízbe egy evőkanál kakaót és három evőkanál mézet teszünk, összekeverjük és folytonos keverés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről, és a tojássárgákat belekeverjük a forró krémbe. A banánt pépesítjük, összekeverjük a puha vajjal, majd a kihűlt csokikrémbe keverjük, megkóstoljuk, és ízlés szerint még mézzel édesítjük. A krémmel megkenjük a lapokat és összeragasztjuk.

Paleolitos jó étvágyat kívánok hozzá!


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL