Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött tészta (50dkg)
4 zöldalma
1 tojás
2 ek porcukor
A töltelékhez:
2,5dl tej
3dkg cukor
2dkg vaníliás pudingpor
5ek gyümölcspálinka
Elkészítése:
1. A tésztát szobahőmérsékleten hagyd kiengedni. A pudingport 3 evőkanál tejjel keverd csomómentesre. A maradék tejet forrald fel porcukorral, ha forr, öntsd hozzá a kikevert pudingport. Sűrítsd be kevergetve, majd húzd félre. Öntsd bele a pálinkát, és hagyd kihűlni.
2. Az almát hámozd meg, közepéből szúrd ki a magházat. Vigyázz, hogy a gyümölcs egészben maradjon.
3. A tésztát kilisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra, és 4 négyzetlapot vágj ki belőle.
4. Mindegyik négyzet közepére 1-1 almát tegyél, kiskanállal tölts krémet a kivájt magház helyére. A tészta szélét kend meg tojással, sarkait az alma felett fogd össze, a széleket nyomkodd össze.
5. A sütőt 220°C-ra melegítsd elő. A tepsit béleld ki sütőpapírral, tedd rá az almás csomagokat, kend át tojással, és a sütőben kb. 25 percig süsd. Porcukorral meghintve tálald.
Tipp:
A batyukat kínálhatod csokoládéöntettel is. Ehhez forralj fel 2 evőkanál mézet 2,5dl tejjel. Szórj bele 20dkg összetört étcsokoládét, és állandóan kevergetve olvaszd fel. Fényesítsd kevés vajjal.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK