Hozzávalók:
50dkg kis vagy közepes érett paradicsom keresztben kettévágva
2 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
Kis csokor zöldfűszer (petrezselyem, citromfű, oregánó, rozmaring, zsálya és kakukkfű), finomra aprítva
1 szárított piros csilipaprika, finomra vágva
5 evőkanál olívaolaj
Só és fekete bors
4 evőkanál érett balzsamecet
15dkg konzervtonhal, lecsöpögtetve
1 nagy csokor rukkola
Elkészítése:
1. A paradicsomot és a hagymát vágott felükkel fölfelé egy sütő- vagy zsírpapírral bélelt tepsibe terítjük. A zöldfűszereket a csilivel és az olívaolaj felével összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük.
2. A fűszeres-csilis keveréket a paradicsomra öntjük, és 250°C-os sütőben 7-10 percig sütjük, ügyelve, hogy ne égjenek meg. Azután a tepsit kihúzzuk, és félretesszük.
3. A maradék olívaolajat az ecettel összekeverjük, enyhén megsózzuk, borsozzuk. Minden tányérra rukkolából ágyat terítünk. A tonhalat, a paradicsomot és a hagymát a rukkolára rendezzük. A salátákat az öntettel meglocsoljuk, és tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK