1 adag: 270 kcal
Hozzávalók:
A gnocchihoz:
500g öreg burgonya
3 evőkanál reszelt parmezán
125g sima liszt
A paradicsomszószhoz:
425g konzervparadicsom
1 kis fej hagyma, felaprítva
1 szár zeller, felaprítva
1 kis sárgarépa, felaprítva
1ek bazsalikom, finomra vágva
1tk kakukkfű, finomra vágva
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1tk porcukor
Elkészítése:
1. Először vízben vagy gőzben párolj meg a burgonyát, hogy épp csak megpuhuljon. Szűrd le, és hagyd kihűlni. Amikor már langyos hámozd meg és törd össze.
2. Dolgozd össze a burgonyát hat evőkanál liszttel, parmezánnal, sóval, borssal, úgy hogy a végén lágy, ragadós tésztát kapj.
3. Oszd a tésztát négy egyenlő darabra, formázz belőle hosszúkás, kétujjnyi vastagságú hengert, majd szeletelj belőle nudlikat.
4. Egy villát lisztezz be, és nyomj vele a nudlikra oválisokat. Ha könnyebb a tenyeredben is készítheted az oválisokat, de előtte lisztezd be kicsit.
5. Következő lépésként készítsd el a paradicsomszószt. Az összes hozzávalót keverd össze egy edényben. Ízesítsd ízlés szerint sóval, borssal. Először forrald fel, majd lassú tűzön párold tovább harminc percig, néha kevergetve. Vedd le a tűzről, majd turmixold simára.
6. A gnocchit lobogóan forró sós vízben főzd meg, akkor jó, ha hasonlóan a nokedlihez feljön a víz felszínére. Érdemes kisebb adagokban főznöd, és mindig alaposan leszűrnöd róla a vizet.
7. Ha időközben kihűlt a paradicsomszósz melegítsd fel újra, és ebben megforgatva tálald a gnocchit.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK