Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Paradicsomszószos gnocchi

Szerző:
Szabó Anna
Tányérnyi laktató élvezet 300 kalória alatt. Kell ennél több ebédre?

 

1 adag: 270 kcal

Hozzávalók:

A gnocchihoz:
500g öreg burgonya
3 evőkanál reszelt parmezán
125g sima liszt

A paradicsomszószhoz:
425g konzervparadicsom
1 kis fej hagyma, felaprítva
1 szár zeller, felaprítva
1 kis sárgarépa, felaprítva
1ek bazsalikom, finomra vágva
1tk kakukkfű, finomra vágva
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1tk porcukor

Elkészítése:

1. Először vízben vagy gőzben párolj meg a burgonyát, hogy épp csak megpuhuljon. Szűrd le, és hagyd kihűlni. Amikor már langyos hámozd meg és törd össze.

2. Dolgozd össze a burgonyát hat evőkanál liszttel, parmezánnal, sóval, borssal, úgy hogy a végén lágy, ragadós tésztát kapj.

3. Oszd a tésztát négy egyenlő darabra, formázz belőle hosszúkás, kétujjnyi vastagságú hengert, majd szeletelj belőle nudlikat.

4. Egy villát lisztezz be, és nyomj vele a nudlikra oválisokat. Ha könnyebb a tenyeredben is készítheted az oválisokat, de előtte lisztezd be kicsit.

5. Következő lépésként készítsd el a paradicsomszószt. Az összes hozzávalót keverd össze egy edényben. Ízesítsd ízlés szerint sóval, borssal. Először forrald fel, majd lassú tűzön párold tovább harminc percig, néha kevergetve. Vedd le a tűzről, majd turmixold simára.

6. A gnocchit lobogóan forró sós vízben főzd meg, akkor jó, ha hasonlóan a nokedlihez feljön a víz felszínére. Érdemes kisebb adagokban főznöd, és mindig alaposan leszűrnöd róla a vizet.

7. Ha időközben kihűlt a paradicsomszósz melegítsd fel újra, és ebben megforgatva tálald a gnocchit.

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL