Hozzávalók:
250g cukor
250g liszt
250g enyhén sózott vaj
6 tojássárgája
Vaj a forma kikenéséhez
Elkészítése:
1. Keverd össze a lisztet a cukorral. Add hozzá a felkockázott vajat, majd morzsold el a cukros lisztet.
2. Készítsd mélyedést a közepébe, tedd bele a tojás sárgákat (tegyél félre egy kanálnyit a pite tetejének megkenéséhez). Gyúrd össze a tésztát.ű
3. Melegítsd elő 180°C-ra a sütőt.
4. Vajazz ki egy tortaformát. Nyomkodd laposra a tésztát, és a kézfejeddel simítsd el a tetejét.
5. Helyezed a sütőformába, egyengesd el, majd kend meg a félretett tojássárgájával. Villával mintázd rácsosra a tetejét. Süsd 50 percig, félidőben csökkentsd a sütő hőmérsékletét. Hagyd kihűlni, mielőtt kivennéd a tortaformából.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK