Fahéjkrém:
1 rúd vanília
200 ml sürített tej
400 ml tejszín
3 egész fahéj
Só
4 ív fehér zselatin
5 tojássárgája
60 g cukor
2 teáskanál konyak
2 teáskanál őrölt fahéj
80 g jó minőségű étcsokoládé
Vörösboros szilva:
400 g szilva
50 g cukor
200 ml vörösbor
1 darab egész fahéj
1 darab egész szegfűszeg
Vaníliás puding por
1. A fahéjas krémhez vágd félbe a vanília rudat és kapard ki belőle a magokat. A sűrített tejet, 200ml tejszínt a vanília magokkal együtt kezd el lassan főzni, és adj hozzá egy csipet sót. Főzd alacsony hőfokon 5 percig.
2. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe. A tojássárgáját a cukrot, a konyakot és az őrölt fahéjat habosra verd fel gőz fölött. Míg forró, tedd bele a kicsavart zselatinlapokat, és keverd tovább, míg homogénné nem válik.
3. A csokoládét vágd durva csíkokra, és a felét add a megmaradt tejszínhez és keverd jól el. Majd add a zselatinos krémhez és keverd tovább.
4. A szilvákat magozd ki és negyedeld. Egy fazékban a cukrot karamellizáld a vörösborral, és főzd 3-4 percig. A szilvákat, a fahéjat és a szegfűszeget is add hozzá és főzd tovább. A pudingport kevés vízzel keverd el csomómentesre és engedd fel az előző szilvás keveréket vele, majd főzd tovább állandó kevergetés mellett 4-5 percig.
5. Tálaláskor a korábban elkészített fahéjas krémmel és a maradék csokoládéval hintve szolgáld fel.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK