Hozzávalók:
500g fehér szőlő
2 vaníliarúd
400g alma
1ek víz
1dl fehérbor
1kk sűrű méz
4 mélyhűtött tésztalap
Elkészítése:
1. A vaníliarudakat hosszában kettévágjuk. A szőlőt megmossuk, és a szemeket leszedjük a fürtökről. Meghámozzuk az almát, kiszedjük a magházát, a húsát kockára vágjuk. A vízzel és vaníliával 10 percig főzzük lefedve, közepes lángon.
2. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra (6-7. fokozat).
3. A bort, a mézet és a szőlőszemeket lefedve, erős lángon 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, a főzőlevet erős lángon beforraljuk, hogy 2 evőkanálnyi maradjon belőle.
4. Ezt a szirupot az almakompóthoz adjuk, és nagy lángon, folyamatosan keverve 2-3 percig főzzük.
5. Az almát a tésztalapok közepére halmozzuk, rátesszük a szőlőt, majd a tésztalap oldalát felhajtva batyut formálunk, a nyakát a vaníliarudakkal kötjük át. Tepsire téve 3-4 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK