Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Narancsos szőlőcsemege

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

500g fekete szőlő
2 narancs
1dl vörösbor
1kk sűrű méz
3 tojássárgája
1 csipet kukoricakeményítő

Hozzávalók:

1. Meghámozzuk a narancsokat, a narancsokat, a fehér részt is eltávolítjuk, a narancsot gerezdekre bontjuk, lehúzzuk a gerezdek hártyáját; a narancshúst darabokra vágjuk, a levet összegyűjtjük.

2. Megmossuk a szőlőt, a szemeket leszedjük a fürtről.

3. A bort, a mézet, a narancslevet és a szőlőszemeket lefedve 3-4 percig főzzük erős tűzön. A szőlőt szűrőkanállal kiszedjük, a főzőlevet erős lángon 10 perc alatt beforraljuk, míg 4 evőkanálnyi marad.

4. A főzőlevet a tojássárgájával és a kukoricakeményítővel habosra keverjük, majd gőz fölött, kis lángon 5 percig folyamatosan keverjük, míg krémszerű lesz. Előmelegítjük a sütő grill funkcióját.

5. A szőlőszemeket elosztjuk 4 kis sütőtálba, körberakjuk a narancsgerezdekkel, majd beborítjuk a tojásos krémmel. Betesszük 30 másodpercre a grill alá, hogy a teteje megpiruljon. Azonnal tálaljuk.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL