Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Foszlós-fonott kalács

Szerző:
Szabó Anna
Praktikus és garantáltan olyan ajándék, amiről mindig eszébe fogunk jutni az ajándékozottnak, és amellett, hogy két perc munkával varázsolhatunk meleg, friss kenyeret az asztalra, még nagyon sokoldalúan használhatjuk. Íme, öt recept, ami garantálja a sikert! Én keltet ugyanis még nem láttam senkinek a nyakán ottmaradni, ha melegen lett a vendégek elé téve. De azt hiszem egy nem meleg kalácson sem szokás fanyalogni.

 

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő
3 dl langyos tej
6 dkg kristálycukor
5 dkg vaj, vagy Rama
1 egész tojás
1 tojás sárgája

Elkészítése:
1.
A hozzávalókat a kenyérsütő gép üstjébe tesszük, dagasztó programon elindítjuk, majd ha elkészült a tészta, duplájára kelesztjük. Nem kell hagyni végigmenni a programot, az első dagasztás után kapcsoljuk ki a gépet.
2. Az elkészült tésztánkat lisztezett deszkára borítjuk, három részre vesszük, hosszú hengereket formálunk belőlük, majd összefonjuk a három hosszú tésztahengert.
3. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe helyezzük, majd meleg helyen, tíz percet hagyjuk kelni. Ezután megkenjük tojás sárgával, és 180 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a színe szép, világos, aranybarna.

Tipp: lehet helyes, kisebb kalácsokat is készíteni, mint a fotón, egyszerűen felezni, vagy negyedelni kell a hengereket.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL