Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
1 tojás
3 dl langyos tej
fél dl olaj
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
1 csomag szárított élesztő
A töltelékhez:
10 dkg margarin
1 teáskanál só
1 tojás
15-20 dkg trappista sajt reszelve
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép üstjébe tesszük, dagasztó programon elindítjuk, majd ha elkészült a tészta, hagyjuk duplájára kelni. Nem kell hagyni végigmenni a programot, az első dagasztás után kapcsoljuk ki a gépet. Közben elkészítjük a krémet, a tojást felverjük, majd hozzákeverjük a lágy margarint és a reszelt sajtot.
2. Az elkészült tésztát lisztezett deszkára borítjuk, amit a lehető legvékonyabbra kinyújtunk. Megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjük, akár egy bejglit, majd trapéz-alakú darabokra vágjuk. Azért fontos a trapéz alak, hogy ne dőljenek el a tekercsek. Végül 180 fokos sütőben, arany barnára sütjük, úgy 20-25 perc alatt.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK