Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Vajas-sajtos kelt tekercs

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg liszt
1 tojás
3 dl langyos tej
fél dl olaj
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
1 csomag szárított élesztő

A töltelékhez:
10 dkg margarin
1 teáskanál só
1 tojás
15-20 dkg trappista sajt reszelve

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép üstjébe tesszük, dagasztó programon elindítjuk, majd ha elkészült a tészta, hagyjuk duplájára kelni. Nem kell hagyni végigmenni a programot, az első dagasztás után kapcsoljuk ki a gépet. Közben elkészítjük a krémet, a tojást felverjük, majd hozzákeverjük a lágy margarint és a reszelt sajtot.

2. Az elkészült tésztát lisztezett deszkára borítjuk, amit a lehető legvékonyabbra kinyújtunk. Megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjük, akár egy bejglit, majd trapéz-alakú darabokra vágjuk. Azért fontos a trapéz alak, hogy ne dőljenek el a tekercsek. Végül 180 fokos sütőben, arany barnára sütjük, úgy 20-25 perc alatt.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL