Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Klasszikus dobálós-gyümölcsös

Szerző:
Szabó Anna
Ez a recept anyukámtól való, és egy hatalmas családi kedvencről van szó, ami, amellett, hogy százféle variációban készülhet, elronthatatlan, megunhatatlan, és még az egyszerűbbnél is egyszerűbb. Lássuk, hogyan készül:


Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor, vagy egy teáskanál vanília esszencia
- 3 dl tejföl, vagy 3 dl tej
- 10 dkg Rama, vagy 7 dkg zsír
- a tetejére gyümölcsdarabok (friss vagy befőtt), esetleg csokoládédarabok vagy dió (akár mindhárom)

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180-200 fokra. A tojást a cukorral felverjük, hozzákeverjük a vaníliát, a lisztet, a sütőport, a zsiradékot és a tejet vagy a tejfölt, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

Megszórjuk a tetejét a gyümölccsel, vagy amivel éppen kedvünk tartja, és tűpróbáig sütjük.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL