Fogtam hát a cukkinit, meghámoztam, legyalultam, majd egy konyharuhán keresztül kifacsartam a levét. Ráütöttem két tojást, majd hozzákevertem annyi lisztet, hogy egy viszonylag sűrű tésztát kapjak (sűrűbbet a palacsinta tésztánál). Ezután még rádobtam egy teáskanál sütőport, megsóztam, összekevertem, majd evőkanálnyi halmokat tettem ebből a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mielőtt sütőbe kerültek volna, még hirtelen felindulásból szórtam mindegyiknek a tejére reszelt sajtot. Végül ez adta a lelkét ennek a lepényszerű puhaságnak, mert vitt még bele egy olyan pluszt a sült sajt az illatos, sós ízvilágával, amiért nagy kár lett volna, ha kimarad.
Egy biztos: a kedvenclista elejére ugrott fel, abban a pillanatban, hogy bevonta az illata a konyhát. A lányok pedig úgy ették, hogy még le sem nyelték a falatot, de már harapták a következőt. Ez pedig ritka dolog a zöldségek és a gyerekek közös kis világában. Nálunk legalábbis. Ja, és addig kell sütni, ameddig nem kap a széle is egy mézesen arany színt.
Itt ismét nem adok meg anyaghányadot, mert úgysem lehet elrontani, másrészt pedig minden cukkininek más a mérete és a nedvességtartalma, így lehetetlen lemérni. A titkai: a két tojás; sózzuk meg, alaposan nyomkodjuk ki azt a cukkinit; a tészta ne legyen folyós; a sütőport semmiképpen ne felejtsük ki; a sajtot ne hagyjuk ki, mert az vétek lenne.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK