Fogtam hát a cukkinit, meghámoztam, legyalultam, majd egy konyharuhán keresztül kifacsartam a levét. Ráütöttem két tojást, majd hozzákevertem annyi lisztet, hogy egy viszonylag sűrű tésztát kapjak (sűrűbbet a palacsinta tésztánál). Ezután még rádobtam egy teáskanál sütőport, megsóztam, összekevertem, majd evőkanálnyi halmokat tettem ebből a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mielőtt sütőbe kerültek volna, még hirtelen felindulásból szórtam mindegyiknek a tejére reszelt sajtot. Végül ez adta a lelkét ennek a lepényszerű puhaságnak, mert vitt még bele egy olyan pluszt a sült sajt az illatos, sós ízvilágával, amiért nagy kár lett volna, ha kimarad.
Egy biztos: a kedvenclista elejére ugrott fel, abban a pillanatban, hogy bevonta az illata a konyhát. A lányok pedig úgy ették, hogy még le sem nyelték a falatot, de már harapták a következőt. Ez pedig ritka dolog a zöldségek és a gyerekek közös kis világában. Nálunk legalábbis. Ja, és addig kell sütni, ameddig nem kap a széle is egy mézesen arany színt.
Itt ismét nem adok meg anyaghányadot, mert úgysem lehet elrontani, másrészt pedig minden cukkininek más a mérete és a nedvességtartalma, így lehetetlen lemérni. A titkai: a két tojás; sózzuk meg, alaposan nyomkodjuk ki azt a cukkinit; a tészta ne legyen folyós; a sütőport semmiképpen ne felejtsük ki; a sajtot ne hagyjuk ki, mert az vétek lenne.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK