Hozzávalók
- 2 kg cseresznye
- 1 cs Knorr dzsemesítő
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 60 dkg kristálycukor
- Dr. Oetker vanília aroma
- 1 tk őrölt fahéj
- cherry brandy aroma
Elkészítés
A cseresznyét alaposan mossuk meg, magozzuk ki, majd keverjük hozzá a kristálycukrot, a vanília aromát, a citrom levét és reszelt héját, az őrölt fahéjat, majd hagyjuk 10-15 percig állni. (Közben többször keverjük át.)
Ezután tegyük fel a tűzre, forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük kb. 15 percig. Ekkor vegyük le a tűzről, botmixerrel ízlés szerint pépesítsük, keverjük hozzá a cherry brandy aromát, majd forraljuk fel újra.
Végül vegyük le a tűzről, és a forró gyümölcsbe állandó keverés mellett keverjük bele a Knorr dzsemesítőt. Az elkészült dzsemet ezután merjük bele az üvegekbe, majd néhány percre állítsuk fejtetőre. A dzsemet fogyaszthatjuk pl. reggelire pirítósra kenve, de sütemények, vagy éppen palacsinta ízesítésére is kiváló.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK