Hozzávalók
- cseresznye
- 15 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
- 1/2 cs sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 15 dkg margarin
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 dl tejszín
Elkészítés
A cseresznyét kimagozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt 28 cm-es tortaforma aljába tesszük. A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, majd belecsorgatjuk a tejszínt. Ezután beleszitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet és a kakaót, majd jó krémesre keverjük.
A tortaformában lévő cseresznyére kanalazzuk a csokoládés masszát, majd a tetejét egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőbe helyezzük,és közepes lángon 40-45 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig).
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd egy gyors mozdulattal átfordítjuk egy tálcára, és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Tálalás előtt a tetejét szórjuk meg porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK