Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon

Elmúlt életek

A lét kezei a női nemi szerv, a kozmikus anya nyílásának alakját formázzák. Belül sok kép, más korszakok arcai tárulkoznak fel. Bár szórakoztató lehet híres, múltbéli életekről fantáziálni, ez valójában csak a figyelmet vonja el. A lényeg, hogy meglássuk és megértsük életeink karmikus motívumait, és hogy a végtelenül ismétlődő ciklusokban megtaláljuk azok gyökereit - mert ezek tartanak öntudatlan viselkedésünk csapdájában.
A két oldalon található szivárványszín gyíkok a tudást és a nem-tudást képviselik. Ők tudattalanunk őrei, akik először megbizonyosodnak arról, vajon felkészültünk-e a látomásra, vagy még összeomolnánk tőle. Az, hogy létünk végtelenjébe pillanthatunk: ajándék - a karma működését nem akarat által érthetjük meg. Ez a bepillantás egy ébresztőóra; életed eseményei egy bizonyos mintát követnek, mely most eléd tárul. Ez a minta éppoly ősrégi, mint lelked vándorútja.


Osho üzenete:

"A gyermek csak akkor válhat tudatossá, ha elmúlt életében elég sokat meditált, és így elég meditatív energiát gyűjtött ahhoz, hogy megbirkózzon a sötétséggel, mely a halállal érkezik. A halállal az ember egyszerűen elvész az önfeledés ködében, aztán egyszer csak talál egy új anyaméhet, és teljesen elfelejti korábbi testét. A folytonosság megtörik. Ez a sötétség, ez az eszméletvesztés üt rést a folytonosságon.

Keleten rengeteget dolgoztak azon, hogy áttörjék ezeket a korlátokat, és tízezer év munkája nem volt hiábavaló. Mindenki képes behatolni előző életébe, akár több előző életébe is. Ehhez azonban két okból is mélyebbre kell merülnöd a meditációban: anélkül, hogy mélyebbre hatolnál, nem találhatod meg egy korábbi élet kapuját; másodszor pedig azért kell mélyre merülnöd, mert ha megtalálod egy másik élet kapuját, akkor óriási eseményáradat önti el az elmédet.
Elviselni pedig egy életet is épp elég nehéz...”

Vissza a kártyalapokhoz>>>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL