A tűz elemre jellemző, hogy forró, könnyű, és száraz. Ezeknél a jegyeknél ügyelni kell a tűz elem kiegyensúlyozására. Ajánlott a rengeteg folyadék bevitel, a friss zöldségek, különösen a répa, tök, burgonya, karfiol fogyasztása. Mivel ezeknél a jegyeknél megfigyelhető a nagy étvágy, kerülni kell az olyan ételeket, melyek ezt fokozzák. Nem tesz jót például a kefir, a joghurt, de még a csípős "tüzes" ételek sem, ezeket tehát javasolt kerülni. Érdemes kiiktatni az étrendből a kávét, az alkoholt, és a különböző serkentő szereket, mert ezek úgyszintén nincsenek jó hatással a jegyek szervezetére. Ehelyett fogyassz tejet és sok gyógyteát, mint például a csalántea. A csalántea vérzéscsillapító, és vértisztító hatású - ez a tűz jegynek nagyon hasznos lehet, hiszen hajlamosabbak a gyulladásra.
Ha egy szervezetben kevés a tűz elem, az rendszerint az emésztésen mutatkozik meg. Amikor hiány van, az ember rendszerint fáradt, motiválatlan. Érdemes ilyenkor fűszerezni az ételeinket, és könnyű, meleg élelmiszereket fogyasszunk. Jót tesznek a savanyú ételek, italok, mártásoknál például kitűnő választás a vadas. Ehetünk olajos magvakat, kefirt, egyszóval bármit, ami jó hatással van az emésztésre.
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK