A víz elemre jellemző, hogy hideg, nedves és nehéz. Hajlamos a hízásra, hormonális problémák is felléphetnek. Egyensúlyban tartásához fogyasszunk könnyű, meleg, és szárazabb ételeket. Kerüljük a nehéz, zsíros, olajos ételeket, az édességeket, és azokat az élelmiszereket, melyek puffasztó hatással bírnak. Nem tesznek jót a kenyérfélék, a péksütemények, és a tészták sem. Az ételeket ne sózzuk túlságosan, mert az fokozza a szervezet vízvisszatartását. Gyümölcsök közül kerülendő a dinnye, de például a szilva kitűnő választás. A víz elem számára ideálisak a keleti konyha remekei. Fogyaszthatsz például kuszkuszt, vagy a rizst, hozzá pedig csirkét. A fűszerezésnél itt sem kell finoman bánni. A megfelelő gyógytea vízhajtó, nyugtató, gyulladáscsökkentő hatással bír. Ilyen például a cickafarkfű, de jót tesz még a petrezselyemgyökér, a borókabogyó és a borsikafű is.
Ha kevés a víz, azt természetesen sok folyadékkal pótolhatjuk, legyen az víz, gyógytea, vagy gyümölcslé. Amikor a szervezet a víz elem hiányától szenved, zavar léphet fel az emésztésben (székrekedés). Terméketlenség, kövesedés, meszesedés is kialakulhat. Ezt megelőzhetjük, ha lédús ételeket, sós vízben főtt rizst, burgonyát fogyasztunk. Ehetünk még például tengeri algát, tejtermékeket, csíráztatott növényeket is.
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK