Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon

Ha dadogva beszélsz

 

Amennyiben a dadogók táborát erősíted, az átlagosnál érzékenyebb ember lehetsz, ami intuitívabbá is tesz, ezért észreveszed az olyan finom érzelmi rezdüléseket is, amelyekre mások nem tudnak ráhangolódni. A fokozott érzékenység ugyanakkor sebezhetőbbé is tesz téged, és fontosabb neked, hogy mások kedvére tegyél, mert félsz attól, hogy megbántasz valakit. Érdekes tény, hogy a dadogók nagyon ritkán dadognak színpadon, amikor nem magukat adják, hanem szerepet játszanak. Ők pusztán saját személyiségüket közvetítik nehezen, legalábbis bizonytalanul, félve. A dadogás gyakran szorongásból fakad, és egy domináns szülő áll a háttérben, aki egyfajta bizonyos formában szeretné beszorítani gyermekét, és nem akarja elfogadni olyannak, amilyen. Minden bizonnyal téged is túl sok kritika és megszégyenítés ért amiatt, hogy viselkedésed vagy teljesítményed nem felelt meg szüleid igényeinek. Ezért kialakult benned egy belső szorongás, ami dadogás formájában ölt testet, mert félsz attól, hogy nem vagy elég jó, nem fogad el a külvilág. Illetve félsz, hogy épp úgy fognak elítélni, ahogy a szüleid tették azt annak idején.

A megoldás az önbecsülés kifejlesztésében, az önmagadba vetett hit kialakításában, az önmagaddal való kibékülésben rejlik, hogy elmerd játszani saját szerepedet.

 

Vissza a cikkhez >> 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL