Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

10 dolog, amit tutira nem tudtál az ókori Egyiptom legnagyobb női fáraójáról

Szerző:
Szabó Anna
Melyik fáraó támogatta Egyiptom kereskedelmét a gazdag szomszédos országokkal? Ki építette Egyiptom leglenyűgözőbb és legtartósabb műemlékeit? Nem az a tipikus férfi fáraó, akire gondolnál. Mindezeket Hatsepszut hajtotta végre, a legelképesztőbb női fáraó, aki valaha uralta az ókori Egyiptomot.

Persze, hallottál Kleopátráról és Nefertitiről, de az egyiptomi történelemben más nők is királynak hívhatták magukat, de senki sem volt olyan népszerű, hatalmas és tekintélyt parancsoló, mint Hatsepszut.

Hatsepszut múmiájának felfedezése végre megvilágította, hogyan halt meg

2007-ben véglegesen azonosították Hatsepszut múmiáját, és a tudósok ma már tudják, hogy nagyon sok betegsége volt. Múmiájából a szakemberek arra következtettek, hogy elhízott, cukorbetegségben és csontrákban szenvedett. A csontrák 50 éves korában a halálát okozta

Van egy újabb elmélet, amely azt sugallja, hogy a királynő arckrémet használt, amely idővel megmérgezte, vagy akár kapcsolódhatott a rákhoz, amely megölte. Míg az egyiptomiak elég fejlettek voltak az orvostudományban, sok olyan összetevőt használtak, amelyekről jelenleg ismert, hogy belsőleg károsak.
Hatsepszut kopasz lett az öregkorára, és körömlakkot viselt.

A Hatsepszut múmia elemzése során további információt kaptak arról a tudósok, hogyan nézett ki. Egyrészt kopaszodott a halálának idején, többnyire elvesztette a haját a feje hátsó részén. A körmeit feketére és vörösre festették, ami utalhatott Egyiptom Vörös földre (sivatag) és Fekete földre (termékeny talaj).

forrás: ranker
 

rejtély misztika történelem
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL