Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

10 hátborzongató szellemfotó a múlt századból, amitől még a hideg is ki fog rázni

Szerző:
Szabó Anna
Az 1900-as évek elején egy William Hope nevű férfi azt állította, hogy különleges képessége van: képes a holtakkal felvenni a kapcsolatot és lefotózni őket. Tekintsd meg a hidegrázós, igencsak rejtélyesnek tűnő képeit és azután döntsd el, neked mennyire tűnnek valódinak!

A 20. század elején egy William Hope nevű angol spiritiszta azt állította, hogy egyedülálló hatalommal bír: képes a szellemek fényképezésére.

Hope gyorsan népszerűvé vált, és létrehozott egy spirituális csoportot, a Crewe Circle-t. A családok, akik elveszítették a szeretteiket, Hope stúdiójában keresték a vigaszt, hogy lefotóztassák magukat elhunyt rokonukkal. Persze sokak szerint nem más volt az egész, mint szemfényvesztés.

Hope eredeti képei Angliában, a Bradfordban, a Nemzeti Tudományos és Média Múzeum gyűjteményeiben található, és tiszteletben tartják művész ügyességét, bár ha minden igaz bebizonyosodott a képekről, hogy hamisak és kettős expozíció segítségével készítette őket.

Ettől még nem kevésbé érdekes ez a 10 parás szellemfotó:

 

5

Balra: Két nő és egy "szellem", 1920 körül. Jobb: A fénykép hátulján elvileg egy üzenet is található az elhunyt gyermektől.

szellem szellemfotó rejtély misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL