REJTÉLY-MISZTIKA

10 izgalmas tény a misztikus Kleopátra királynőről

VII. Kleopátra, az utolsó egyiptomi fáraó életében hírhedt volt, ám sokkal több volt, mint csupán a római vezetők, Julius Caesar és Marcus Antonius szeretője. Úgy tartják, gyönyörű, bájos és könyörtelen volt Kleopátra az ókori világ egyik legérdekesebb uralkodója. De ki volt valójában?

Kr. e. 69-ben született, XII. Ptolemaiosz Auletes király harmadik leányaként látta meg a napvilágot, édesanyja valószínűleg édesapja nővére, V. Kleopátra volt. Kleopátra Cézár segítségével egyiptom egyedüli uralkodóvá vált. Cézárral titkos szerelemgyerekük született, de a férfi halála után, Marcus Antonius mellett vigasztalódott, kinek riválisa Octavianus legyőzte Antoniust és Kleopátrát az Actium-csata előtt Görögországban, Kr. e. 31-én, ezért ő és Marcus Antonius öngyilkosságot követett el.

Kleopátra Julius Cézárt arra használta, hogy segítsen neki megszerezni a trónt

Cézar kötelességének érezte, hogy döntőbíró legyen a rivális Ptolemaiosz és Kleopátra követelései között. Kleopátra természetesen egy kis flörttel segített rá arra, hogy a férfi őt támogassa. Miután XIII. Ptolemaiosz a Nílusba fulladt, Caesar és Kleopátra csapatai legyőzték a trónkövetelő IV. Arszinoé csapatait. Cézár visszaültette a trónra Kleopátrát, fiatalabbik öccsével XIV. Ptolemaiosszal. Közben a harmincéves korkülönbség ellenére Kleopátra és Caesar szeretők lettek. Miután fiút szült neki, Kleopátra követelte Caesartól, hogy fiának adja nevét és tegye örökösévé. Caesar védnökségét választotta unokaöccse, Octavianus helyett.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL