REJTÉLY-MISZTIKA

10 izgalmas tény a misztikus Kleopátra királynőről

VII. Kleopátra, az utolsó egyiptomi fáraó életében hírhedt volt, ám sokkal több volt, mint csupán a római vezetők, Julius Caesar és Marcus Antonius szeretője. Úgy tartják, gyönyörű, bájos és könyörtelen volt Kleopátra az ókori világ egyik legérdekesebb uralkodója. De ki volt valójában?

Kr. e. 69-ben született, XII. Ptolemaiosz Auletes király harmadik leányaként látta meg a napvilágot, édesanyja valószínűleg édesapja nővére, V. Kleopátra volt. Kleopátra Cézár segítségével egyiptom egyedüli uralkodóvá vált. Cézárral titkos szerelemgyerekük született, de a férfi halála után, Marcus Antonius mellett vigasztalódott, kinek riválisa Octavianus legyőzte Antoniust és Kleopátrát az Actium-csata előtt Görögországban, Kr. e. 31-én, ezért ő és Marcus Antonius öngyilkosságot követett el.

Kleopátra Istennővé tette magát

Kleopátra istennőnek nyilvánította magát. Noha Ptolemaiosz elődei ugyanezt tették, gyakran átvállalva a görög istenségek szerepét, egy lépéssel továbbment, és Ízisszel, az anyaistennővel azonosította magát. Isis volt Hórusz anyja, Egyiptom első fáraó-istenéé.
Azáltal, hogy magát Ízisznek kiáltotta ki, Kleopátra kijelentette, hogy ő a Két Föld és az ő népének isteni anyja és védelmezője. De törekedett arra, hogy Íziszéhez hasonló életet éljen: elvetette magát testvéreivel, majd Marcus Antoniust Ozíriszként ábrázoltatta, hogy megmutassa, egy isteni pár uralja Egyiptomot.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL