REJTÉLY-MISZTIKA

10 izgalmas tény a misztikus Kleopátra királynőről

VII. Kleopátra, az utolsó egyiptomi fáraó életében hírhedt volt, ám sokkal több volt, mint csupán a római vezetők, Julius Caesar és Marcus Antonius szeretője. Úgy tartják, gyönyörű, bájos és könyörtelen volt Kleopátra az ókori világ egyik legérdekesebb uralkodója. De ki volt valójában?

Kr. e. 69-ben született, XII. Ptolemaiosz Auletes király harmadik leányaként látta meg a napvilágot, édesanyja valószínűleg édesapja nővére, V. Kleopátra volt. Kleopátra Cézár segítségével egyiptom egyedüli uralkodóvá vált. Cézárral titkos szerelemgyerekük született, de a férfi halála után, Marcus Antonius mellett vigasztalódott, kinek riválisa Octavianus legyőzte Antoniust és Kleopátrát az Actium-csata előtt Görögországban, Kr. e. 31-én, ezért ő és Marcus Antonius öngyilkosságot követett el.

Kleopátra istennőnek öltözött, hogy elcsábítsa Marcus Antoniust

Miután meggyilkolták Cézárt, Kleopátrának új szövetségesre volt szüksége Rómában. Ki lenne jobb, mint a Caesar első számú szövetségese, Marcus Antonius? Amikor Cleo találkozott vele, királyi stílusban vitorlázott a folyón, egy titokzatos külföldi királynőnek mutatva magát. Plutarkhosz feljegyzései szerint egy ágyon feküdt egy arany lombkoronával, és Aphrodité, a szerelem istennőjének öltözött. Antonius le volt nyűgözve, meg is hívta magához, ott pedig Cleónak sikerült bájával és intelligenciájával maga mellé állítani.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL