REJTÉLY-MISZTIKA

10 izgalmas tény a misztikus Kleopátra királynőről

VII. Kleopátra, az utolsó egyiptomi fáraó életében hírhedt volt, ám sokkal több volt, mint csupán a római vezetők, Julius Caesar és Marcus Antonius szeretője. Úgy tartják, gyönyörű, bájos és könyörtelen volt Kleopátra az ókori világ egyik legérdekesebb uralkodója. De ki volt valójában?

Kr. e. 69-ben született, XII. Ptolemaiosz Auletes király harmadik leányaként látta meg a napvilágot, édesanyja valószínűleg édesapja nővére, V. Kleopátra volt. Kleopátra Cézár segítségével egyiptom egyedüli uralkodóvá vált. Cézárral titkos szerelemgyerekük született, de a férfi halála után, Marcus Antonius mellett vigasztalódott, kinek riválisa Octavianus legyőzte Antoniust és Kleopátrát az Actium-csata előtt Görögországban, Kr. e. 31-én, ezért ő és Marcus Antonius öngyilkosságot követett el.

Kígyóharapás vagy gyilkos ópiumkoktél végzett vele

Cleo és Antonius mindent elveszített, ezért Cleo öngyilkosságot követett el. Plutarkhosz azt állítja, hogy elrejtett egy áspist egy fügekosárban, és hagyta, hogy megharapja. Elismeri ugyanakkor, hogy "az ügy igazságát senki sem ismeri."

Vagy talán Cleopatra nem a kígyómarás miatt halt meg, hanem egy halálos ópium koktélt vett be. Antonius öngyilkosságot követett el, amikor tudtára adták neki Kleopátra halálhírét. Antoniustól született három gyermekét megkímélték és Rómába vitték, ahol Antonius özvegye, Octavia nevelte fel őket, a negyedik feleség, akitől Cleo kedvéért vált el. Eredetileg Kleopátra fiát Kaiszariont kiáltották ki Egyiptom fáraójának XV. Ptolemaiosz néven, de Octavianus akkor már győzött és Caesariont elfogták és kivégezték.

forrás: ranker.com

 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL