REJTÉLY-MISZTIKA

10 misztikus és valódi kard, amelyről még nem hallottál, pedig van olyan híres, mint az Excalibur

Kétségtelenül az Excalibur a leghíresebb és a legmisztikusabb. De azért találni más olyan különleges és legendás kardot, amelyek már tényleg kézzel foghatóak, mint amilyen ez a 10 különleges – hol átkozott, hol szentek által vált legendás – kard, amit valószínűleg nem ismersz, pedig érdemes lenne!

{KEPGALERIA}

Goujian kardja

1965-ben Kínában egy sírban figyelemre méltó kardot találtak - annak ellenére, hogy több mint 2000 éves volt, nem volt rajta rozsda. A penge annyira érintetlen volt, hogy a vizsgálatokat végző régész is megsértette az ujját. A vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a kard Yue királyhoz tartozó Goujian, és hiszik, hogy a legendás kard került meg.
Egy szöveg szerint, Goujian király kardgyűjteményében ez volt a legkülönlegesebb, és úgy fogalmaztak, hogy „az ég és a föld kombinált erőfeszítéseivel készültek”. A tesztek szerint azért is maradt 2000 év után ilyen kitűnő állapotban, mert a Yue kardkészítői már eljutottak a magas szintű kohászatig, amellyel rozsdamentes ötvözeteket építettek a pengékbe. Ezenkívül, olyan hüvelyt adtak a kardhoz, amely majdnem légmentesen zárult, ami megakadályozta az oxidációt, és lehetővé tette, hogy a kard olyan állapotban legyen, mintha csak mostanában készítették volna.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL