Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

10 titkos hely az ókori maja városokban – Lélegzetelállító képek!

Szerző:
Szabó Anna
A maják sok titkot hagytak hátra, amelyek a közelmúltig még mindig rejtve voltak grandiózus építményeikben és több száz hieroglifában titkosítva. Minden évben a régészek és a kutatók a legfejlettebb technológiákat használják fel a templomok és rejtett helyek, a szent tavak és barlangok feltárására. Bár a legtöbb helyet megcsodálhatjuk, de akadnak olyanok, ahová nem léphetnek be turisták!

Csodáld meg ezeken a fantasztikus képeken a titokzatos ókori maja városokat:

Kukulkan templom, Chichen Itza

Először 1880-ban fényképezték le ezt a piramist, ami szinte teljesen rejtve volt a dzsungelben. Kukulkánnak 9 platformja és 4 lépcsője van, összesen 365 lépcsőfokkal, ami megegyezik az év napjainak számával.

Az őszi és a tavaszi napéjegyenlőség idején, 5 óra után, egy kígyó árnyékát lehet látni a piramisnál. Márciusban felfelé halad, szeptemberben - lefelé. Az illúzió közel 3 óráig tart, és több ezer turistát vonz, akik azért is érkeznek ide, hogy lássák ezt az egyedi eseményt.

A másik misztériuma rejtve van a piramisban. Ha eltávolítod a kövek felső rétegét, akkor egy kisebb méretű piramist, és még egy harmadik kisebbet is látsz a második piramisban, aminek van egy titkos szobája.

Csak a közelmúltban fedezték fel a kutatók, amikor a talaj mágneses-földi feltárását végezték, és egy földalatti tavat találtak 65 lábnyival a Kukulkán piramis alatt. A régészek úgy vélik, hogy a víz fellazíthatja a talajt, ami a piramis megsemmisülését eredményezheti a közeljövőben.

Az egész piramis valamiféle rezonátornak szolgál. Amikor az emberek felmentek a lépcsőn, belül a szent Quetzal madár hangjához hasonlót hallottak. A madár a helyi erdőkben élt és szent volt a maják számára. 2006-ban egy turista esett leesett lépcsőn és a baleset után lezárták a piramist.
 

utazás
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL