Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

12 őszintén meglepő tény a középkorról – A filmek és sorozatok megvezettek bennünket!

Szerző:
Szabó Anna
Úgy gondolunk a középkorra, mint amikor az egész világ sötétségben, mocsokban élt, és tele volt soha véget nem érő háborúkkal. Vagy romantikus időszaknak tekintjük a gyönyörű hercegnőkkel, nagy kastélyokkal, bátor lovagokkal és nemes királyokkal. A filmeknek, sorozatoknak meg a regényeknek köszönhetően ezek a sztereotípiák vannak a fejünkben.

Számos olyan mítosz létrehozásáért felelősek a filmek és regények, amelyeknek gyakran semmi közük a valósághoz. Persze tegyük hozzá, hogy valószínűleg ezeknek köszönhetően váltak nézhetőbbé, élvezhetőbbé, illetve olvashatóbbá. Ne felejtsük el, hogy ez a történelmi időszak az ötödik és a tizenötödik század között tartott, és sok minden a felismerhetetlenségig változott ez alatt a hosszú idő alatt.

Nemcsak urak és parasztok léteztek

A középkori társadalmi rétegződés sokkal összetettebb volt, mint gondolnánk. Nem csak urak és parasztok léteztek Azok, akiket parasztnak nevezünk, lehettek olyan emberek, akik egy úrhoz tartozó földön dolgoztak, vagy szabad emberek, akik saját földekkel rendelkeztek vagy vállalkozásuk volt. A kisvárosokban több gazdag család alapvetően irányíthatta az egész helyet.

A kastélyok szolgái nemesek is lehettek. Volt olyan szokás, hogy az urak elküldték fiaikat egy rokon családhoz, hogy ott szolgálhassanak. Pénzt nem kaptak ezért a munkáért, de a pozíciójuk magasabb volt, mint az egyszerű embereké. A szolgák többsége férfi volt.
 

rejtély misztika történelem középkor
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL