Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

12 őszintén meglepő tény a középkorról – A filmek és sorozatok megvezettek bennünket!

Szerző:
Szabó Anna
Úgy gondolunk a középkorra, mint amikor az egész világ sötétségben, mocsokban élt, és tele volt soha véget nem érő háborúkkal. Vagy romantikus időszaknak tekintjük a gyönyörű hercegnőkkel, nagy kastélyokkal, bátor lovagokkal és nemes királyokkal. A filmeknek, sorozatoknak meg a regényeknek köszönhetően ezek a sztereotípiák vannak a fejünkben.

Számos olyan mítosz létrehozásáért felelősek a filmek és regények, amelyeknek gyakran semmi közük a valósághoz. Persze tegyük hozzá, hogy valószínűleg ezeknek köszönhetően váltak nézhetőbbé, élvezhetőbbé, illetve olvashatóbbá. Ne felejtsük el, hogy ez a történelmi időszak az ötödik és a tizenötödik század között tartott, és sok minden a felismerhetetlenségig változott ez alatt a hosszú idő alatt.

Gyönyörű hercegnők

A gyönyörű nők a középkorban elfedték a hajukat, és csak a ledér hölgyek hagyták elől. Egy jómódú nőnek, aki már nem volt gyerek, el kellett volna takarnia a haját. Ez a nemesi nőkre és az átlagos nőkre is igaz volt.

A jó modort akkor nagyra értékelték. Valójában a megfelelő illemtan megszegése nemcsak maga a hölgy, hanem az egész családja életét is tönkretehette. Az idegenekkel való beszélgetés elfogadhatatlan volt. Szörnyű szabálysértésnek számított egy ember megcsókolása, méghozzá az arcán, aki nem a férje vagy vérrokona volt. És a női kéz csókolásának hagyománya csak a tizennyolcadik században jelent meg.
 

rejtély misztika történelem középkor
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL