Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

12 őszintén meglepő tény a középkorról – A filmek és sorozatok megvezettek bennünket!

Szerző:
Szabó Anna
Úgy gondolunk a középkorra, mint amikor az egész világ sötétségben, mocsokban élt, és tele volt soha véget nem érő háborúkkal. Vagy romantikus időszaknak tekintjük a gyönyörű hercegnőkkel, nagy kastélyokkal, bátor lovagokkal és nemes királyokkal. A filmeknek, sorozatoknak meg a regényeknek köszönhetően ezek a sztereotípiák vannak a fejünkben.

Számos olyan mítosz létrehozásáért felelősek a filmek és regények, amelyeknek gyakran semmi közük a valósághoz. Persze tegyük hozzá, hogy valószínűleg ezeknek köszönhetően váltak nézhetőbbé, élvezhetőbbé, illetve olvashatóbbá. Ne felejtsük el, hogy ez a történelmi időszak az ötödik és a tizenötödik század között tartott, és sok minden a felismerhetetlenségig változott ez alatt a hosszú idő alatt.

Csaták

A katonai parancsnokok törődtek harcosaik motivációjával, de az epikus beszédeket a táborban mondták, mielőtt csatába indultak. Nem volt nagyon okos kiáltozva járni a csatatéren, mert jó célpontot jelentettek volna az íjászok számára. Ráadásul a legtöbb harcos egyáltalán nem hallott volna egy szót sem.

A harci jelenetek élvezhetőbbé tétele miatt a harcosok nagyon másképp néznek ki a filmekben. Néhányan fényes páncélt viselnek, mások pedig régi rongyokat és álcázó felszerelést viselnek. De a való életben nem volt ilyen nyilvánvaló. Például a Rettenthetetlen c. filmben a kék vonalakkal jelölték meg a skót harcosokat. De a valóságban ez a szokás az események bekövetkezte után még 1000 évig nem volt népszerű.
 

rejtély misztika történelem középkor
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL