Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

4 hátborzongató rejtély a régi Párizsból – Az utolsó kettő után tátva marad a szád!

Szerző:
Szabó Anna
Párizs egy csodálatos város! Főleg az Eiffel-torony, a Louvre, a Notre-Dame-székesegyház jut róla az eszünkbe, és a művészetek meg a romantika. Ki gondolná, hogy ez a pazar hely tele van titkokkal és régi rejtélyekkel! Mutatunk nektek 4 hajmeresztő történetet, ami még izgalmasabbá teheti a szemedben Párizs városát!

Íme, 4 döbbenetes rejtély Párizsból:

A méregkeverő márkinő

Marie-Madeleine Marguerite d'Aubray, Marquise de Brinvilliers tele volt rejtélyekkel. 1659-ben a megházasodott, de mivel férje elhanyagolta, szeretetőt tartott. Később a szeretőjét a király parancsa alapján gyorsan letartóztatták. A börtönben leckéket vett egy olasz méregkeverőtől, akivel megosztotta a celláját. Miután kijött a börtönből, továbbadta tudását Marie de Brinvilliersnek, aki felkereste a párizsi kórházakat mérgezett süteménnyel. Apja és két testvére is meghalt, akárcsak maga a szeretője Gaudin de Sainte-Croix. Az utóbbinál nem tudni pontosan, hogy természetes halála volt, vagy a természetes úton lelte halálát. Gaudin halála után a nyomozók bizonyítékokat találtak arra, Marie meggyilkolta családját, mert megtagadták a válást. A bíróságon minden gyilkosságot a szeretőjére kent, de végül bevallotta a mérgezéseket és lefejezték. Halála előtt még igyekezett bemártani másokat is, miszerint nem ő az egyedüli, aki ezt csinálja.
 

Hála után botránysorozat kezdődött meg, amelyben rengeteg francia arisztokratát vádoltak meg boszorkánysággal és mérgezéssel.

rejtély történelem párizs
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL