Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

5 érdekfeszítő rejtély a legendás templomos lovagokkal kapcsolatban

Szerző:
Szabó Anna
Hugues de Payns gróf vezetésével 1118-ban Jeruzsálemben kilenc francia lovag fogadalmat tett, hogy életüket a szentföldi zarándokok védelmezésének szentelik. Ők lettek a híres templomos lovagok, akik állítólag olyan kincseket őriztek, mint a Frigyláda vagy a Szent Grál. Ezeket elvileg később a Rosslyn kápolnájába vittek, ami talán ismerősnek hathat Dan Brown regényéből, a Da Vinci-kódból.

A 12. század elején Jeruzsálemben megalapított, Krisztus szegény lovagjai rend (templomosok) két évtized alatt Európa egyedülálló hatalommal és befolyással rendelkező szervezete lett. A templomosok hatalmára féltékeny és kincseikre áhítozó francia uralkodó, IV. Fülöp parancsba adta az elfogásukat. Rengeteg rejtély maradt a templomosok körül, de talán ez az 5 a legérdekesebb!

Mi rejtőzik a Rosslyn-kápolna alatt?

Egyetlen hely, amely szorosan kötődik a templomosokhoz, a Rosslyn-kápolna. A legenda szerint tizenkét templomos alszik a kápolna alatt, készen állnak arra, hogy visszatérjenek, amikor a világnak újra szüksége lenne rájuk. Állítólag a Sinclair család – akiké a kápolna – kapcsolatban álltak a templomosokkal. Azt feltételezik, hogy idehozták a templomosok kincseit, közöttük a Szent Grált. A rosslyni kápolnában ugyanúgy megtalálható Jákim és Boáz oszlopa, mint az ókori források szerint az egykori Salamon templomában.

Richard Hay atya pedig az 1700-as években írt munkájában mesél a kápolnában levő titkokról, rejtett boltozatokról és az alatti alagutak hálózatáról, amely a 12 lovag átmeneti pihenőhelyéhez vezet. 2010-ben a 3D-s szkennerekkel megvizsgálták a helyet és ha a lovagokat nem is, de a Rosslyn egyik grófját megtaláltak, aki 1937-ben temették el és állítólag alagutak sorozatát találták a föld alatt, a kápolnától távol.
 

rejtély misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL