Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

5 érdekfeszítő rejtély a legendás templomos lovagokkal kapcsolatban

Szerző:
Szabó Anna
Hugues de Payns gróf vezetésével 1118-ban Jeruzsálemben kilenc francia lovag fogadalmat tett, hogy életüket a szentföldi zarándokok védelmezésének szentelik. Ők lettek a híres templomos lovagok, akik állítólag olyan kincseket őriztek, mint a Frigyláda vagy a Szent Grál. Ezeket elvileg később a Rosslyn kápolnájába vittek, ami talán ismerősnek hathat Dan Brown regényéből, a Da Vinci-kódból.

A 12. század elején Jeruzsálemben megalapított, Krisztus szegény lovagjai rend (templomosok) két évtized alatt Európa egyedülálló hatalommal és befolyással rendelkező szervezete lett. A templomosok hatalmára féltékeny és kincseikre áhítozó francia uralkodó, IV. Fülöp parancsba adta az elfogásukat. Rengeteg rejtély maradt a templomosok körül, de talán ez az 5 a legérdekesebb!

A Templom-hegy alatt

A templomosokat már régóta társították elvesztett kincsekkel és tárgyakkal, mint például a Frigyláda és a Szent Grál. II. Balduin jeruzsálemi király állítólag Salamon régi templomában adományozott nekik területet, egy épületszárnnyal együtt. De miért pont azt? Hiszen már a középkorban is úgy tudták, hogy Salamon egykori temploma legendás kegytárgyak, mint amilyen a menóra, és a Frigyláda. Miután a templomosok birtokba vették a területet, elindítottak néhány saját építési projektet és alagutakat ástak. A legenda szerint számos értékes ereklye és hatalmas értékű aranykincs és különleges irat került a templomosok birtokába. A kortársak úgy tudták, hogy a rend tulajdonában volt Veronika kendője, Krisztus keresztfájának egyik szára. Az viszont történelmi tény, hogy a Krisztus halotti szemfedőjének tartott torinói lepel 1205-től egészen a rend bukásáig a templomosok tulajdonában volt. Aztán érdekes módon 1307. október 13-án késő éjjel néhány nagy kocsi hagyta el Párizst, azelőtt, hogy a francia főváros templomos rendházát felgyújtották volna. A titkos rakománnyal megpakolt kocsik a La Manche csatorna felé tartott. Egyesek szerint néhány templomosnak sikerült megszöknie és Skóciába vitték az értékesebb kincseket.
 

rejtély misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL