Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

5 nyugtalanító rejtély a régi Párizsból – Az első és a harmadik különösen elgondolkodtató!

Szerző:
Szabó Anna
Párizs kétségkívül a romantika és a művészetek városa, de most egy újabb oldaláról is bemutatkozik. Az elmúlt századokban történtek ott izgalmas, ugyanakkor elképesztő és megmagyarázhatatlannak tűnő események. Vajon találnak egyszer választ a történészek erre az 5 rejtélyre?

Íme, 5 elgondolkodtató rejtély Párizsból:

Rózsakeresztesek Párizsban

A Rózsakeresztesek ősi misztikus rendje a titkos társaságok közé tartozik. Azt pletykálják, hogy eredetük az ókori Egyiptomba vezethető vissza. 1623-ban Párizsban furcsa dolgok történtek és megjelentek a rózsakeresztesek. Ilyen plakátokat helyeztek ki az utcákra:

„“Mi, a Rózsakereszt Felsőbb Iskolájának képviselői látható és láthatatlan módon jelen vagyunk e városban - annak a Magasságbelinek a kegyelméből, aki felé az Igazak szíve fordul. Könyvek és minden megkülönböztetés nélkül mutatjuk be az igazságot és tanítjuk azt a képességet, hogy bármely országban, ahol jelen akarunk lenni, megértessük magunkat embertársainkkal, és megszabadítsuk őket a halál téveszméjétől.
Akit csupán kíváncsisága vezetne hozzánk, soha nem fog megtalálni bennünket. Aki azonban valóban tagja kíván lenni testvéri rendünknek, annak mi - akik olvasunk a gondolatokban - oly módon bizonyítjuk be ígéreteink valódiságát, hogy nem közöljük vele a városban tartott összejöveteleink helyét, hisz a kereső ember őszinte vágyakozásához kapcsolódó gondolatok elvezetik őt hozzánk, minket pedig őhozzá.”


Mai napig nem tudni, ki helyezte ki plakátokat és hogy mi lehetett a célja vele, hacsak nem a pánikkeltés, mivel akkoriban nemigen voltak rájuk nyitottak az emberek.
 

rejtély misztika történelem
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL