Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

5 nyugtalanító rejtély a régi Párizsból – Az első és a harmadik különösen elgondolkodtató!

Szerző:
Szabó Anna
Párizs kétségkívül a romantika és a művészetek városa, de most egy újabb oldaláról is bemutatkozik. Az elmúlt századokban történtek ott izgalmas, ugyanakkor elképesztő és megmagyarázhatatlannak tűnő események. Vajon találnak egyszer választ a történészek erre az 5 rejtélyre?

Íme, 5 elgondolkodtató rejtély Párizsból:

A múmia feje és a véres tök

Amikor XVI Lajost lefejezték 1793-ban, a tanúk nem csak elégedettek voltak a király halálának ünneplésével vagy szomorkodtak éppen miatta, de szerettek volna egy emléktárgyat is tőle. Szerették vagy sem, Lajos még mindig a király volt, és a király vére különlegesnek számított. Egy történet szerint, melyet az egyik családon keresztül továbbítottak, Maximilien Bourdalouenak sikerült egy zsebkendőt a király vérével áztatnia. Megőrzés céljából, egy díszesen faragott tökbe tette. A tök még mindig létezik, de pontosan kinek a vére van benne, azzal kapcsolatban komoly vita zajlik.

Egyrészt a barcelonai Institut de Biologia Evolutiva, elemezte a tökben található vért és egy másik lefejezett családtag (IV. Henrik) mumifikált fejéről is vettek a vizsgálathoz DNS-t. Ha nem is tökéletesen, de volt hasonlóság a minták között. De még ez sem elég ahhoz, hogy hitelesnek tartsák a vért.

forrás: listverse

 

rejtély misztika történelem
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL