Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7 lehetséges hely, ahol a frigyládát őrizhetik

Szerző:
Szabó Anna
Már több ezer éve foglalkoztatja az emberiséget a frigyláda. A Bibliából kiderül, hogy Mózes készítette a ládát, amelyet kívül-belül színarany lemezekkel borított és tetején két kerub szobra ült. Benne található a tízparancsolat kőtáblája, amit Mózes kapott Istentől. Csakhogy a mai napig nem tudni pontosan, hol is lehet ez a rendkívüli jelentőségű lelet. Már ha egyáltalán létezik!

A Biblia, és a hagyományok szerint a frigyláda mágikus erővel bírt, és tilos volt még az érintése is. Mindenesetre rengeteg teória van azzal kapcsolatban, hol lehet. Megmutatjuk a 7 legáltalánosabb elképzelést arról, hol őrizhetik:

Tsurugi-hegy

A japán Shikoku szigeten található ez a hegy, ami a második legmagasabb Nyugat-Japánban, és egy ősi aszkéta vallás, a Shugendo szellemi központja. Japán Indiana Jones, Masanori Takane feltűnő hasonlóságokat talált a Biblia és a mítoszok, a legendák és a japán krónikák között, ezért ő arra jutott, hogy a Frigyláda a Tsurugi hegységben van. Az is érdekes, hogy a Tsurugisan Hozoseki kegyhely szertartása hasonlít a zsidó rituálékhoz Salamon idején. A szertartást egy nagy arany szentélyben végzik fehér ruhás, fehér oszlopokat cipelő férfiak.
 

rejtély misztika történelem
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL