Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7 lehetséges hely, ahol a frigyládát őrizhetik

Szerző:
Szabó Anna
Már több ezer éve foglalkoztatja az emberiséget a frigyláda. A Bibliából kiderül, hogy Mózes készítette a ládát, amelyet kívül-belül színarany lemezekkel borított és tetején két kerub szobra ült. Benne található a tízparancsolat kőtáblája, amit Mózes kapott Istentől. Csakhogy a mai napig nem tudni pontosan, hol is lehet ez a rendkívüli jelentőségű lelet. Már ha egyáltalán létezik!

A Biblia, és a hagyományok szerint a frigyláda mágikus erővel bírt, és tilos volt még az érintése is. Mindenesetre rengeteg teória van azzal kapcsolatban, hol lehet. Megmutatjuk a 7 legáltalánosabb elképzelést arról, hol őrizhetik:

Antakya

Ez a város Törökország déli részén, a Szíria határához közel található. Az iszlám síia szektája szerint egy Hadísz (Mohamed próféta életéről és tanításairól, és más korabeli muzulmánok tetteiről, illetve tanításaikról összegyűjtött szájhagyomány útján létrejött szöveggyűjtemény) kijelenti, hogy a Mahdi, az iszlám Messiás-szerű alak a végidőkben jelenik meg, és magával hozza Frigyládát egy „Antiokheia nevű helyről”. Ez egy ókori görög város volt, az ókori Közel-Kelet egyik leggazdagabb fővárosa, és a romjai a mai Antakyában találhatók.
 

rejtély misztika történelem
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL