Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7 lehetséges hely, ahol a frigyládát őrizhetik

Szerző:
Szabó Anna
Már több ezer éve foglalkoztatja az emberiséget a frigyláda. A Bibliából kiderül, hogy Mózes készítette a ládát, amelyet kívül-belül színarany lemezekkel borított és tetején két kerub szobra ült. Benne található a tízparancsolat kőtáblája, amit Mózes kapott Istentől. Csakhogy a mai napig nem tudni pontosan, hol is lehet ez a rendkívüli jelentőségű lelet. Már ha egyáltalán létezik!

A Biblia, és a hagyományok szerint a frigyláda mágikus erővel bírt, és tilos volt még az érintése is. Mindenesetre rengeteg teória van azzal kapcsolatban, hol lehet. Megmutatjuk a 7 legáltalánosabb elképzelést arról, hol őrizhetik:

Miasszonyunk Sioni Mária templom

Az etiópiai Akszúmban található és az etióp ortodox egyházzal összekapcsolt templom. Nyíltan állítják, hogy ott található a Frigyláda. De nem látogatható! Az eredeti frigyládát nem láthatja akárki, csak a láda őrzőinek szent kiválasztottjai, de azért egy-egy másolatot bemutatnak a látogatóknak az etiópiai ortodox templomokban. A Kebra Nagast szerint (az etióp ortodoxok saját eredetmítosza, amelyben 1270-ben született) kifejtik, hogy korai uralkodóik kapcsolatban álltak Salamonnal. Az első császáruk I. Menelik, Salamon egyik fia volt, aki Jeruzsálem ostroma előtt kicsempészte a frigyládát a Templomból, és egy másolatot hagytak a helyén. Ezután Melenik és társai Egyiptomba, majd Etiópiába mentek és megérkeztek a frigyláda mai rendeltetési helyére. Később megépítettek a Tábla-kápolnát a Mária templomban és állítólag oda helyezték a frigyládát.
 

rejtély misztika történelem
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL