Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

9 szájtátásra késztető rejtély Raszputyinról, a fekete mágusról

Szerző:
Szabó Anna
Grigorij Raszputyin az egyik leghírhedtebb név az orosz történelemben. Egyesek őrült szerzetesnek nevezték, mások fekete mágusnak. Sokan szent emberként tekintettek rá, aki jártas volt a spiritualitásban, mágiában, gyógyításban. Miután bejutott a császári udvarba, még nagyobb hírnévre és még több ellenségre tett szert. Vajon tényleg csodatévő, varázslatos képességekkel rendelkezett vagy csak ügyesen manipulálta az embereket?

Íme, 9 izgalmas rejtély Raszputyinról, a „szerzetes csuhába bújt ördögről”:

Segített a cárevicsnek a hemofíliája kezelésében

1908-ban II. Miklós és Alekszandra elhívta Raszputyint a palotába Alekszej kezelésére, miután a bíróságon hallottak misztikus képességeiről. És úgy tűnt, hogy beválik: valahányszor Alekszej állapota súlyosbodott és fájdalmai voltak, ő mindig segített neki. A történészek még mindig nem tudják megmagyarázni, miért tűnt úgy, hogy Raszputyin mindenkinél jobban csökkenti Alekszej szenvedéseit. Egyesek azt állítják, hogy hipnózist alkalmazott a császári hercegre, míg mások ragaszkodnak ahhoz, hogy egyszerűen megnyugtatta a fiút és lehetővé tette számára a kikapcsolódást.

Raszputyin misztikus erejének állításai azonban rendkívül kétségesek, és sok tudós megkérdőjelezte gyógyító képességeinek fizikai lehetőségeit. Történelmi és fizikai bizonyítékokat átnézve néhány hematológus még arra is következtetett, hogy a fiatal herceg hemofíliájának diagnózisa helytelen volt, és valószínűleg hemolitikus vérszegénységben szenvedett.
 

rejtély misztika történelem
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL