Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

9 szájtátásra késztető rejtély Raszputyinról, a fekete mágusról

Szerző:
Szabó Anna
Grigorij Raszputyin az egyik leghírhedtebb név az orosz történelemben. Egyesek őrült szerzetesnek nevezték, mások fekete mágusnak. Sokan szent emberként tekintettek rá, aki jártas volt a spiritualitásban, mágiában, gyógyításban. Miután bejutott a császári udvarba, még nagyobb hírnévre és még több ellenségre tett szert. Vajon tényleg csodatévő, varázslatos képességekkel rendelkezett vagy csak ügyesen manipulálta az embereket?

Íme, 9 izgalmas rejtély Raszputyinról, a „szerzetes csuhába bújt ördögről”:

Megjósolhatta saját halálát és Romanovok bukását

Raszputyin azt állította, hogy képes megjósolni a jövőt. Néhány jóslata - például, hogy a világ 2013 augusztusában ér véget - nem vált be. De néhány más jóslata bizonyos mértékig igaz volt.

Raszputyin állítólag 1916 végén II. Miklós cárnak írt levelében saját halálát, valamint a Romanov-dinasztia bukását jósolta:

„Úgy érzem, hogy január 1-je előtt elhagyom az életet. Ha az Önök kapcsolataita  okozták a halálomat, akkor a családban senki, vagyis egyik gyermeke vagy kapcsolata sem marad életben két évnél tovább. Az orosz nép megöli őket.”

Raszputyint 1916. december 29-én éjjel meggyilkolta egy nemesi csoport, amelyben Miklós unokatestvére, Dmitri Pavlovich nagyherceg is részt vett. 1918 júliusában Miklós, Alexandra és öt szeretett gyermeküket egy bolsevik csoport megölte egy kis pincében az orosz forradalom közepette.
 

rejtély misztika történelem
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL